Hleb i mafini

hleb i mafini naslov


okHleb bez kvasca je, za sad, jedina forma hleba koja je preporu
čljiva u ishrani.

NokTesto od kvasca buja i raste , tako i naše telo reaguje kad unesemo kvasac.
Takođe, kvasac se teško vari, što dodatno usporava naš metabolizam i čini da se osećamo umorno, usporeno i tromo.

Zato smo za vas napravili nekoliko vrsta beskvasnog hleba i hrono pogačice.

heljdin hleb 1

Heljdin hleb je napravljen od kombinacije heljdinog i pšeničnog integralnog brašna.Heljdino brašno sadrži  visok udeo dijetalnih vlakana, dobro izbalansiran odnos aminokiselina, 4 vrste vitamina B i posebno visok udeo minerala  magnezijuma, mangana i fosfora. Takođe sadrži i jako nizak procenat masti. Dovoljno ju je uvesti u svoju svakodnevnu ishranu da biste osvežili i pročistili organizam.

ovseni hleb 1
Ovseni hleb je napravljen od kombinacije ovsenog i pšeničnog integralnog brašna. Ovseno brašno  je bogato vitaminima i mineralima, naročito gvožđem. Daje dugotrajan osećaj sitosti, a rastvorljiva biljna vlakna, kojih ima u zrnu ovsa, povoljno utiču na održavanje optimalne telesne težine, sniženje holesterola i šećera u krvi.

razeni hleb 1


Raženi hleb je napravljen od kombinacije rašenog i integralnog pšeničnog brašna. Raženo brašno  možemo nazvati „odžačarom za zdravlje” jer temeljno čisti creva i ima mineralni sastav koji reguliše nivo triglicerida i holesterola u krvi. Najviše sadrži fosfora, magnezijuma, silicijuma, kalijuma, mangana, kalcijuma, gvožđa i fluora.

Comments are closed