Homeopatija

homeopatija_baner

Ivana

Neka homeopatija bude vaš prvi izbor kada brinete o svom zdravlju i zdravlju vaše porodice. Jer homeopatija je najefikasniji i sasvim prirodan način da se izborite sa bolešću i tegobama i da pri tom smanjite ili sasvim izbegnete korišćenje hemijskih lekova koji imaju mnoga neželjena i toksična dejstva. Homeopatski lekovi se prave od supstanci iz prirode i deluju ne samo na naše fizičko telo, već i na naš um i emocije, dovodeći ih u sklad i ravnotežu. Homeopatija predstavlja mnogo više od lečenja fizičih tegoba. Ona deluje i tako što menja našu svest, uravnotežuje emocije, menja iskrivljene percepcije i pogrešne obrasce ponašanja. Na taj način ona pomaže čoveku da napravi pozitivne promene u svom životu, a te promene vode ka zdravlju i sreći.

Homeopatija drži da um, telo i emocije nisu razdvojeni.

Svako iskustvo koje smo imali može ostaviti trag u telu ili emotivnoj sferi. Homeopata uzima u obzir nivo energije čoveka i način na koji on reaguje na okolinu.

Homeopata je zainteresovan za razumevanje funkcija na svakom nivou: mentalnom, emocionalnom i fizičkom. Npr. neispoljeni emocionalni stres može prouzrokovati probleme u imunološkom sistemu, sistemu za varenje i poteškoće u spavanju i razgovoru. S druge strane, fizički problemi rezultiraju emocionalnim nemirom. Uopšteno, svi predstavljeni problemi, uključujući i bolest kao glavni problem, sklonost određenom ponašanju, kao i osobine čoveka, bitni su simptomi u analizi koje vrši homeopatija. Homeopatija i homeopatska medicina podstiču unutrašnju ravnotežu.

Homeopatijom se možete lečiti holistički – to uključuje poboljšanje vašeg fizičkog, psihičkog i emocionalnog stanja. Kod tretmana se ne fokusiramo samo na uklanjanje simptoma, nego lečenje njihovog uzroka. Kad je uzrok uklonjen simptomi sami prolaze.

Homeopatija se može koristiti kao samostalna terapija (alternativna) ili kao dodatna terapija (komplementarna) uz lečenje klasičnom medicinom pri čemu se ove dve vrste lečenja upotpunjuju. Dakle, možete se u isto vreme lečiti i kod svog lekara i homeopate.

U lečenju homeopatijom koriste se homeopatski preparati, zvani remedije. Napravljeni su iz prirodnih materija, a dolaze u obliku malih belih kuglica tzv. globula ili u tečnom obliku. Homeopatski preparati nemaju popratnih pojava i potpuno su sigurni kada se pravilno koriste.

Homeopatijom se mogu lečiti svi, uključujući i trudnice i bebe. Mogu je koristiti i osobe koje su vrlo osetljive ili alergične, jer se koriste minimalne doze (najčešće „energetske“ doze) isceljujuće materije. Ovo je metoda lečenja koja se preporučuje u svakom životnom dobu.

 

Comments are closed